Reconeixement per part de la UFEC a José Orlando Díaz

Glossar la trajectòria de qualsevol que hagi estat al capdavant d’una institució 28 anys (1994-2021) no és una tasca fàcil. Tants anys donen per a molt, alegries, moltes i també disgustos. Sens dubte 28 anys parlen d’il·lusió i d’afany, fins i tot de tossuderia de vegades i de primeres vegades. També parla de lideratge i equip.
Orlando, com el coneixen la majoria va guanyar les primeres eleccions a finals de 1993 i la seva proclamació va arribar el 1994. Aleshores la Federació Catalana de Petanca que va néixer el 1985 amb prou feines era el germen del que arribaria a ser. Va arribar amb una visió de modernització, de professionalitat en el mètode de treball, de posar en valor la Federació com a institució esportiva davant de les Administracions: Ajuntament, Generalitat, etc., d’obertura a l’exterior, de relació esportiva i institucional amb altres federacions fora de les nostres fronteres, de promoció i impuls de les Seleccions Catalanes i del Català, inèdit i ignorat fins ara. Sens dubte si avui a la Petanca i per extensió a la Federació Catalana se la valora, és també per l’afany que va posar el seu president.
Els resultats a més l’han acompanyat, el nombre de llicències va créixer als anys 90 fins a assolir els 15.000 federats, va multiplicar el seu pressupost per 5 els primers anys i va convertir la Federació Catalana en una de les més pròsperes i competents no només entre les de Petanca a nivell mundial sinó entre les Federacions Esportives Catalanes, molt per davant en federats, pressupost i títols esportius. Sota el seu mandat es va crear, impulsar i defensar la llicència autonòmica. La Federació va ampliar amb èxit el seu calendari esportiu amb més i noves competicions, tant autonòmiques com internacionals. Mostra d’això ha estat el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona que es va convertir en estendard i l’Internacional Juvenil en què han participat equips i seleccions tant europees com del nord d’Àfrica.
Ahir la UFEC li va lliurar una insígnia de plata per reconèixer la seva trajectòria i la seva contribució a l’EsportCatalà.
La millor manera de brindar-li un homenatge i d’honrar la feina és seguir treballant.
Continuem treballant.