Nou Codi de Conducta de la FC Petanca

La FCP, a través de la seva Àrea de Formació, presenta el Codi de Conducta en competicions esportives de Petanca. És un instrument al servei dels clubs que tenen interès en millorar la pràctica esportiva de la Petanca i que incideix en les conductes, els comportaments, les actituds i els valors positius i desitjables del nostre esport.

Repara en aspectes positius, reforça bones conductes i evita visions exclusives més centrades en la sanció. No pretén substituir altres normatives i reglaments vigents, ni tampoc la tasca que porten a terme el Comitè de Competició i Disciplina o el Comitè d’Àrbitres. El seu propòsit és oferir als clubs una eina útil i profitosa i que la puguin emprar en les competicions que organitzen amb les seves comunitats esportives.

El Codi de Conducta s’ha delimitat en un procés participatiu que ha comptat amb les contribucions d’un grup de treball de petanquistes i responsables institucionals, i també amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els seus destinataris directes són esportistes, tècnics i tècniques, àrbitres, equips de competició, aficions i famílies, i els mateixos clubs.

L’acceptació i aplicació del Codi de Conducta és voluntària, però adquireix una ferma rellevància en la formació de les persones i l’oportú desenvolupament de les competicions esportives. Incorpora una Carta de Compromís per signar entre les persones interessades i els responsables institucionals dels clubs. Per això, fa una crida a la coresponsabilitat que tots i totes tenim per crear uns entorns esportius segurs, amables i inclusius per a totes les persones. I sol·licita la col·laboració imprescindible dels clubs per tal de promoure’l i seguir millorant la petanca catalana entre tots i totes.

Ja el podeu consultar o descarregar clicant aqui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *