Tallers

ÀREA DE FORMACIÓ

 

TALLERS

 

L’Àrea de Formació de la Federació Catalana de Petanca, després de l’edició de la ‘Guia Didàctica: La Petanca als centres educatius’, va engegar el projecte: ‘Tallers Formatius Inclusius i Itinerants’.

El projecte neix amb l’objectiu de fer conèixer aquest nou recurs pedagògic i promocionar-lo davant la comunitat educativa d’arreu del territori català. També vol apropar la petanca perquè sigui considerada per l'alumnat infantil i juvenil com un esport més.

Els tallers formatius també s’ofereixen a les fundacions i a les entitats que treballen pel benestar de persones amb risc d'exclusió social. A més la Federació Catalana de Petanca col·labora amb clubs associats per fer-los partícips del projecte i aconseguir d’aquesta manera hi ha una interacció amb el centre educatiu. La idea és, en un futur, incorporar dins l’equació les administracions municipals.

Aquest projecte consisteix a fer tallers als centres educatius tant a l'alumnat de primària, de secundària, com el d’educació especial, dins l'horari lectiu a les classes d'Educació Física. I es fan amb el suport i l’ajut de la Guia didàctica per explicar de forma entenedora, el funcionament del joc, i també exposar les virtuts educatives que estan implícites en la seva pràctica. Hi ha una part teòrica a l'aula on es passen projeccions de la nostra guia didàctica, una presentació on es posen de manifest que hi ha altres jocs i esports que tenen alguna característica similar a la petanca, i tot seguit es visualitzen alguns vídeos de partides de competició.

Amb tot això s'intenta que l'alumnat es faci una idea de l'origen i la història, de les regles bàsiques del joc, del material necessari per jugar-hi i les tècniques del llançament de les boles, entre d'altres, així com mostrar que la petanca és un esport i que a més és jugat per joves.

Per finalitzar la sessió, i com a mode de resum, es fa servir l’eina gamificadora ‘Kahoot’ per comprovar si s'han entès i assimilats alguns conceptes bàsics del joc, a més de passar una estona distesa amb les persones participants. I després es fa la part pràctica on els nois i noies tenen una primera presa de contacte amb el material i amb les sensacions que produeix el joc.

ESTAS INTERESSAT EN REBRE FORMACIÓ ? CONTACTA AMB NOSALTRES!