Dos catalans sot-campions del món de tripletes al Mundial de Benin.

Els catalans Sergi Rodríguez Boixader i Josep Lluís Guasch (Josito ) s’han proclamat sot-campions del Món de tripletes amb la Selecció Espanyola aquest cap de setmana al Mundial de Benin (Àfrica) formant equip amb Jesus Escacho i Juan Carlos Mata. Després d’una intensa competició on han arribat a disputar fins a 11 partides han caigut per un ajustat 13 a 10 davant la Selecció de Tailàndia, una de les potències mundials dins del món de la petanca.

La primera fase la Selecció Espanyola es va desfer de Mali (13-7), Escòcia (13-0), i Costa de Marfil (13-7) i va caure contra El Txad (3-13). A la segona fase les partides van augmentar de nivell i la concentració dels jugadors va ser màxima. D’aquesta manera van derrotar a Líban i el Senegal per 13-2 ambdós partits i un ajustadíssim amb remuntada inclosa 13-12 contra la Selecció de Tunísia per passar a Quarts de Final.

A quarts de final van derrotar a la Selecció de Comores per 13-7 i a Semifinals va aconseguir el pas a la gran final del Mundial derrotant a Burkina Faso per 13-8.

A la gran final els esperava Tailàndia que prèviament havia derrotat a un altre gran potència com és França. La Selecció Espanyola va competir en tot moment, però finalment va caure derrotada per 13 a 10.

Tot i així desde la Federació Catalana volem donar l ‘enhorabona a la Selecció Espanyola, jugadors i cos tècnic per mantenir la petanca en un lloc tan destacat en un Campionat del Món.

Josep Lluís Guasch (Josito) amb aquesta plata obté dos medalles de plata consecutives al aconseguir l’any passat també el sot-campionat del Mundial.

Campions de Catalunya de Dobletes

El passat 3 d’abril es van disputar els Campionats de Catalunya de Dobletes, Classificatori pel Campionat d’Espanya. Aquí teniu les classificacions finals on les dobletes del CP. Torres de Rubí i CP. Santa Coloma es van proclamar Campions de Catalunya en categoria homologada en masculí i femení respectivament.